Franturi din Piata Romana

dsc_1449

Se spune ca Ceausescu nu avea viziune in spatiu si cerea ca aproape tot ce se construieste sa aiba o macheta la scara cat mai aproape de realitate.

Tind sa cred ca este adevarat, dovada o face acest pseudo-monument amplasat (cred) spre sfarsitul anilor 80 in Piata Romana si surprins de catre Andrei Pandele.

Hint: Cladirea din spatele monumentului este A.S.E.


7 comentarii on “Franturi din Piata Romana”

  1. Cornel spune:

    Iti dai seama cit se bricola zi si noapte la machetele Casei Poporului, centrului civic si asa mai departe? Omu’ trebuia sa le vada cit mai natural…
    Eh, azi i-am fi proiectat niste slide-uri, ii faceam un 3D frumos, probabil!

    Monumentul-butaforie nu-l pot data exact, stiu doar ca o vreme buna dupa Revolutie ramasese soclul turnat in beton din mijlocul intersectiei.

  2. admin spune:

    Bine ca nu l-au mai realizat, totusi. Oricum probabil ca l-ar fi daramat cateva luni mai tarziu 🙂

  3. Raiden spune:

    Statuia respectiva urma sa „ia fatza” cladirii ASE, reminiscenta a epocii burgheze. Dupa ce ca, din ce se vede, era si oribila acea statuie, mai era si imensa si pe locul de odinioara al lui Lascar Catargiu.

  4. Larry spune:

    Salutare tutror! Inteleg, atat din textul articolului, cat si din comentarii, ca nu ati apucat sa vedeti („pe viu”) „simularea”, la scara 1:1 a monumentului. 🙂 Va pot confirma ca fotografia este cat se poate de reala, ca „simularea” a existat cu adevarat si ca fotografia din articol a fost realizata (cel mai probabil) in iarna 1988-1989. Ma bazez pe faptul ca, din cate imi mai amintesc de atunci, Revolutia a prins soclul fara monument dupa ce, aproape toata vara lui ’89, intreaga „simulare” a fost imbracat in panza de sac (pentru lucrari de „demolare” a butaforiei si pregatire a constructiei monumentului). Mai departe, cu siguranta stiti, soclul monumentului a fost unul locurile „de foc” ale Revolutiei, iar micuta troita care se afla astazi in mijlocul intersectiei din Romana a stat pe acel soclu (pana la demolarea sa).

  5. brebe85 spune:

    Salut!

    Multumesc pentur completari. Chiar nu stiam nimic de statuia asta cu atat mai putind e soclu. La Revolutie aveam 5 ani 🙂

  6. toni spune:

    fain document…usor, usor se nastea intreabarea pentru ce ar fi slujit acel soclu….
    Il stiu, si inca-mi e bine imprimat in memorie caci pe de-antregul lui scria cu litere mari ” de craciun ne-am luat ratia de libertate”

  7. Cris spune:

    Larry, multam de explicatii! Eu nu stiam nimic despre oroarea asta. Cu siguranta este monumentul care ni se pregatea in Piata Romana!! Mi se face parul maciuca.
    Brebe, multumim de postare!


Lasă un comentariu