Cateva ore în Piaţa Presei

Ştiu, poate vi se pare lipsit de inspiraţie titlul, însa a trebuit să subliniez un fapt. Se facea acum doua zile să mă aflu la centrul expoziţional Romexpo. În timp ce aşteptam, m-am gândit să îmi cumpăr un ziar sau o revistă.

Care este cel mai oportun loc, teoretic, să cumperi un ziar? Piaţa Presei. Ies din şantierul amplasat în faţa pavilionului şi văd o tonetă de ziare în staţia „metroului usor” 41.

Ce simplu!, mi-am zis. Mă indrept destul de repede (din cauza frigului, nu alta) spre toneta. În tot acest timp mă gandeam ce să imi cumpar şi imi aduc aminte că acum ceva timp am luat „Dilema Veche”, un ziar interesant.

Ajuns în fata chioşcului: 5 ziare. Libertatea, Can-Can, EVZ, Cotidianul şi alt tabloid (imi scapă numele). Întreb: Dilema Veche aveţi? Primesc o privire destul de inceţoşata care îmi arată ca nu ştie despre ce vorbesc. Ok… Piaţa Presei e mare. Ei bine, aceasta era singura toneta din aceasta imensă Piaţă. Un paradox, nu-i aşa?

Aţi avut vreodata curiozitatea să intraţi în pasajul amplasat in zonă? Am simţit ca sunt într-o altă lume. Cârciumile despre care cânta Gică Petrescu le găsiţi aici, deschise chiar la ora 8, unde mai pui că sunt şi pline. Este ca un mini oraş. Intrii, iar la graniţă te asteaptă o toaletă. Probabil ca iţi este foame, găseşti o patiserie imediat lângă „locul de recreere”. În drum spre muncă, probabil că vrei să cumperi nişte flori, să te tunzi, apoi să te îmbraci pentru ca mai tarziu sa te relaxezi la o bere în unul din pub-urile pasajului. Asta numesc eu all included!

Înainte să termin vreau să mă dau cu părerea: cred că cetaţenii Bucureştiului se pare că nu stiu să işi accepte istoria. Mi se pare grotesc ca pe un monument (bun, rău nu despre asta vorbim) să apara tot felul de reclame cu Lee Cooper, Jurnalul National şi altele. Probabil compania Cosmote nu a descoperit înca acest loc, să-i „traga” un banner verde imens pe faţadă aşa cum a facut cu un exemplu de arhitectură din anii ’70, Magazinul Cocor.

La mai mare!

Reclame

4 comentarii on “Cateva ore în Piaţa Presei”

 1. Axelanti Axel spune:

  e un paradox, intr-adevar. daca nu ma insel, am vazut o toneta de ziare chiar in cadrul colonadei Casei Presei. pasajul mi se pare foarte fain, nu ca aspect, ci ca functionalitate. in cautarea unui loc de baut o bere in zona Herastraului (la preturi decente) carciuma dinspre capatul Romexpo al pasajului imi ofera intotdeauna satisfactie.

 2. rux spune:

  unde este mai exact acest pasaj? nu am auzit niciodata de el pana acum…
  multumesc

 3. brebe85 spune:

  pasajul are 3 zone de acces toate in capatul soselei Kisseleff: la Romexpo (CityGate) si intre statia RATB si accesul catre pavilionul H fiind cele mai accesate

 4. Axelanti Axel spune:

  rux, nu te sfii sa explorezi adancurile, nu te musca nimeni


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s