Dambovita, apa dulce…

A trecut mult timp de cand apa nu mai este chiar asa de dulce, insa chiar si asa Dambovita se straduie sa ramana romantica. Odata, zbenguindu-se prin Bucuresci, baga spaima in cetatenii orasului ori de cate ori ploua mai tare. Pana in 1883, cand edilii de atunci s-au hotarat ca trebuie sa o struneasca, iar prin anii ’80 s-a realizat ultima asanare.

24.jpg

Acelasi romantism si l-au pastrat si cladirile aflate de-o parte si de alta a raului. Pe malul drept se „tine” cat de cat bine Facultatea de Biologie impreuna cu institutul Victor Babes. Numai plopii ciuntiti ne strica un pic imaginea, dar ce sa-i faci privim si partea buna a lucrurilor.

Imaginea de toamna parca ne desprinde putin din cotidian. Case vechi… A! Uite si teatrul Bulandra, caminele studentesti… Da, da, si-n dreapta? Camp.

dambovita_06.jpg dambovita_01.jpg

Desi nu este chiar camp, unii ar zice Parcul Izvor, zona asta ne trimite cu privirea catre probabil cel mai mare WC a planetei. Poate doriti si o a doua opinie. http://www.poezie.ro/index.php/essay/86631/index.html

Nu vom include si aceasta cladire in turul nostru, oricum informatii gasiti peste tot. Cat despre campul respectiv sa stiti ca oricum nu au fost „chestii” importante. P’ici pe colo una din cele mai vechi manastiri din Bucuresti, Manastirea Mihai Voda (sec XVI), Stadionul ANEF si alte maruntisuri de lacase de cult care aveau o nestemata valoare culturala si istorica. Unii il numeau „cel mai de bun simt cartier al Bucurestiului”.

Hai totusi sa urmarim o piesa de teatru si sa mai uitam de ale noastre probleme.

Reclame

4 comentarii on “Dambovita, apa dulce…”

 1. Cristina spune:

  da trist. . . oricum mi-a placut articolul si cea de a 2a opinie

 2. marianaduma spune:

  http://www.salvatibucurestiul.wordpress.com – intra, ajuta si pune te rog linkul pe BLOGROLL-ul blogului tau pt ca tot mai multi romani sa afle de aceasta campanie si sa se implice !!

  editare: am modificat link-ul, nu mergea

 3. Brebe spune:

  contacteaza-ma te rog pe e-mail: brebe85@yahoo.com


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s